Olasz sajtókommunikációs megbízás a HotelPremio Groupnál

2024, máj 16 | PR és Kommunikáció

Júniustól hetente kétszer jár repülő Budapest és Trieszt között.Ennek aprópóján fogadással egybekötött sajtótájékoztatón mutatkozott be a budapesti Oinos étteremben a hazai média és az utazási irodák képviselőinek a Friuli-Venezia Giulia régió. A sajtóesemény szervezésével a HotelPremio Group PR csapatát bízták meg.

 

Friuli-Venezia Giulia: Ahol a Balkán, a Monarchia és az olasz világ találkozik

A Friuli-Venezia Giulia régió mutatkozott be a budapesti Oinos étteremben, ahol fogadással egybekötött sajtótájékoztatót tartottak a magyar média és utazási irodák képviselőinek. Az esemény kiemelt apropója a június 2-tól hetente kétszer közlekedő Budapest–Trieszt repülőjárat indulása volt, továbbá részletesen bemutatták a régió gazdag turisztikai kínálatát.

A Friuli-Venezia Giulia régió, melynek fő városai közé tartozik Trieszt, Udine, Gorizia és Pordenone, Olaszország Magyarországhoz legközelebbi területe. Itt találhatóak kék zászlós homokos strandok, mint Grado és Lignano Sabbiadoro, valamint a Dolomitok és a Julian Alpok hegyei, ahol egész évben aktív kikapcsolódásra van lehetőség. Trieszt és környéke történelmi látnivalókban is gazdag, emellett a gasztronómia iránt érdeklődők sem fognak csalódni. A régióban érződik az Osztrák-Magyar Monarchia, valamint a balkáni, a mediterrán és a velencei olasz kultúra hatása.

A beharangozó esemény zárásaként a vendégek megízlelhették a régió legismertebb gasztronómiai különlegességeit, köztük a híres San Daniele sonkát és a környék legkiválóbb borait. Az ételsort a tiramisu koronázta meg, amely nemcsak az autentikus olasz édességként volt jelen, hanem azért is, mert ez a desszert az 1950-es években ebben a régióban született.

Az új repülőjárat bevezetésével kapcsolatos rendezvény sajtókommunikációs feladatait 2024 második felétől a HotelPremio Group PR-csapata látja el a Friuli Venezia Giulia Regionális Idegenforgalmi Hivatala, a Promoturismo FVG megbízásából. A cél, hogy minél szélesebb körben ismertessék meg a régiót a magyar közönséggel.

A bemutatót fogadás zárta, ahol eredeti olasz ételeket lehetett kóstolni.