25 éve alakult a Máltai Turisztikai Hivatal

2024, szept 13 | Belföldi és külföldi utaztatás, MICE

Különleges esemény keretében emlékeztek meg a Máltai Turisztikai Hivatal negyedévszázados fennállásáról. Az eseményt szeptember 9-én, Vallettában tartották. Az évfordulóhoz kapcsolódóan egyedi kiadvány is készült.

A Máltai Turisztikai Hivatal (Malta Tourism Authority, MTA) szeptember 9-én ünnepi megemlékezést tartott fennállásának 25. évfordulója alkalmából Vallettában, a történelmi Auberge d’Italie-ban, amely az MTA korábbi központja volt. Ez a fontos esemény rávilágít arra a 25 éves eltökéltségre, amelynek során az MTA elkötelezetten dolgozik azon, hogy Máltát a világ egyik vezető turisztikai desztinációjaként népszerűsítse, elősegítse a gazdasági növekedést és javítsa a turisták élményét a máltai szigeteken.

A rendezvényen jelen voltak az MTA korábbi és jelenlegi munkatársai, korábbi elnökök, vezérigazgatók, a turizmusért felelős miniszterek, valamint az Igazgatóság tagjai is. Az egykori alkalmazottakat külön elismerésben részesítették, elismerve hosszú távú hozzájárulásukat az MTA sikeréhez és Málta turisztikai szektorának fejlődéséhez. Az esemény lehetőséget adott arra is, hogy visszatekintsenek az MTA elmúlt negyedszázados útjára, a leküzdött kihívásokra és az elért eredményekre.

Az ünnepségen felszólaltak a máltai turizmus meghatározó személyiségei is, mint például Dr. Gavin Gulia, az MTA elnöke, Carlo Micallef, az MTA vezérigazgatója, valamint Clayton Bartolo turisztikai miniszter. Dr. Gulia beszédében kiemelte, hogy az MTA az elmúlt 25 évben milyen jelentős átalakuláson ment keresztül, és milyen meghatározó szerepet játszott Málta turisztikai kínálatának bővítésében. „Sikerünk alapja mindazoknak az elhivatottsága és szenvedélye, akik a múltban és a jelenben is hozzájárultak ahhoz, hogy Máltát a világ egyik vezető úti céljává tegyük” – hangsúlyozta.

Az ünnepséghez kapcsolódóan egy külön kiadvánnyal készült a Máltai Turisztikai Hivatal, mely ide kattintva tölthető le

Málta Turisztikai Hivatal 25

 

Carlo Micallef vezérigazgató beszédében rámutatott: „A mai nap nem csupán az MTA sikereinek ünnepléséről szól, hanem azoknak is, akik az alapokat lefektették a máltai turizmus fejlődéséhez. Ahogy a jövőbe tekintünk, az MTA továbbra is elkötelezett a folyamatos innováció, a fenntarthatóság és Málta nemzetközi turisztikai piacon való hírnevének erősítése mellett, annak érdekében, hogy a turizmus a máltai gazdaság meghatározó eleme maradjon.”

Clayton Bartolo turisztikai miniszter megerősítette a kormány elkötelezettségét a turisztikai szektor támogatása iránt, kiemelve a turizmus szerepét Málta gazdaságában. Emellett kihangsúlyozta, hogy „Az MTA hatása a turizmusra jelentős, és a célunk az, hogy tovább építsünk erre a sikerre. A Hivatal alapvető szerepet játszott abban, hogy olyan dinamikus turisztikai szektort hozzon létre, amely Máltát, annak egyedülálló örökségét, kultúráját és természeti szépségeit népszerűsíti világszerte.”

Az évfordulós rendezvényen külön elismerésben részesültek az MTA korábbi dolgozói és vezetői is, akiknek hűségét és elkötelezettségét emlékdíjjal jutalmazták.

A Máltai Turisztikai Hivatal a jövőben is folytatja misszióját, amely során a Máltai-szigeteket továbbra is mint kiemelkedő turisztikai úti célt népszerűsíti, javítja a látogatók élményeit, és támogatja a fenntartható turizmus fejlődését.