A HotelPremio Group támogatásával valósult meg a Kultúrvágány művésztelep Balatonfüreden

2024, ápr 23 | Corporate

A HotelPremio Group büszkén látta vendégül a Kultúrvágány művésztelep alkotóit a Boutique Hotel Annuskában.

Balatonfüred évszázados művészeti hagyományaira építve Kultúrvágány néven 2024 tavaszán kortárs képzőművészek számára indult alkotói tábor a településen. A városban a kiállítási lehetőségek, mint a Vaszary Villa, a Zsdrál Galéria és a Modern Műtár (MoMű), mellett szükség volt egy olyan helyre, amely hosszú távon biztosít teret az alkotásra.

A művésztelep műtermei egy elhagyatott épületben, a vasútállomás közelében kerültek kialakításra, így adva meg a művészeknek az alkotáshoz szükséges környezetet. A tervek szerint a művésztelep évente két alkalommal, tavasszal és ősszel fog megrendezésre kerülni. A 2024-es tavaszi idényben tíz művész részesült a lehetőségben, hogy a Balatonfüred szívében lévő Boutique Hotel Annuskában lakjon és a Kultúrvágány művésztelep keretein belül alkothasson a rendezvény ideje alatt.

Barakonyi Zsombor, Bereczki Kata, Bodoloczki Linda, Gáspár Annamária, Hardi Ágnes, Kun Fruzsina, Iski Kocsis Tibor, Romvári Márton, Saxon-Szász János és Szőke Gáspár egy héten át élvezhették a hotel vendégszeretetét. A művésztelep végeztével a művészek kiállítást rendeztek a művésztelepen létrejött alkotásaikból, bemutatva a hét során készített műveket.

A HotelPremio Group nagy örömmel támogatta a művésztelepet, vendégül látva az alkotókat a Boutique Hotel Annuskában. Ez a különleges szálloda inspiráló környezetet és nyugodt légkört biztosított számukra, hogy a művészek teljes mértékben a kreatív munkára koncentrálhassanak. Az Annuska Hotel Balatonfüred szívében található, elegáns és barátságos légkört kínálva, tökéletes helyszínt biztosítva a pihenésre és inspirációra vágyó vendégek számára.