Ha Bled, akkor Slovenian Incoming Workshop!

2024, máj 24 | MICE

2024. május 14. és 17. között Szlovénia egyik legnépszerűbb turisztikai helyszínén, a festői szépségű Bledben került sor déli szomszédunk legjelentősebb szabadidős B2B rendezvényére, a Szlovén Beutaztató Vásárra (Slovenian Incoming Workshop). A rendezvényen természetesen a HotelPremio Group csapata is képviseltette magát.

Idén négy magyar utazási irodás szakember kísért el minket a helyszínre. Az egynapos workshop során a résztvevők legalább 15 találkozót bonyolítottak le, amelyeket előzetesen online egyeztettek a kiállító partnerekkel. A Slovenian Incoming Workshop rendezvényére összesen 33 országból közel 300 utazásszervező érkezett, hogy 150 helyi turisztikai szolgáltatóval és régiós desztinációval találkozzon és jövőbeli együttműködéseket alakítson ki.

A Slovenian Incoming Workshop célja, hogy összehozza a nemzetközi utazásszervezőket a szlovén turisztikai szolgáltatókkal, ezáltal erősítve a turizmus szektorát és elősegítve a régióba irányuló turizmus növekedését. Az esemény 26 éves múltra tekint vissza, és az évek során jelentős mértékben hozzájárult Szlovénia turizmusának fejlődéséhez.

A Ljubljanától mindössze félórányi autóútra fekvő történelmi város, Bled már 20 évvel ezelőtt is otthont adott az idén 26 éves eseménynek. A helyi turisztikai hivatal vezetője örömét fejezte ki, hogy újra Bledben köszönthetik a több száz résztvevőt számláló rendezvényt, amelyben a HotelPremio Group immár második éve működik együtt magyar partnerekkel karöltve.

Bled méltán adott helyszínt immáron másodszorra a Szlovén Beutaztató Vásárnak, hisz egyedülálló természeti szépségeivel és kulturális örökségével vonzza a látogatókat. A város híres ikonikus Bledi-taváról, amely közepén egy festői kis sziget található, rajta a híres Bledi-tó templomával. A tó körüli hegyek és erdők ideálisak túrázásra és természetjárásra. A középkori Bledi vár lenyűgöző kilátást nyújt a környező tájra, és betekintést enged a régió történelmébe. Bled kiválóan alkalmas mind üzleti, mind szabadidős utazásokhoz, hiszen a természeti és kulturális élmények széles skáláját kínálja, tökéletesen kombinálva a munkát és a pihenést.

A Slovenian Incoming Workshopot egy kétnapos tematikus tanulmányút követte a régióban, ahol a külföldi résztvevők választhattak a kultúra, aktív és termál tematikák közül. Ez kiváló lehetőséget biztosított más szlovén úti célok mélyebb megismerésére is a résztvevőknek.

A workshop előestéjén nagyszabású nyitófogadást rendeztek a Bled Rose Hotel tóra néző tágas kertjében és a szálloda lenyűgöző kilátást nyújtó rendezvénytermeiben. Az esemény tematikáját a négy elem (tűz, víz, föld, levegő) adta. A workshop zárásaként aznap különféle kincskereső és szabadulószoba játékokkal ötvözött kültéri csapatjátékokon vehettek részt a résztvevők, így ismerkedve meg a város történelmével és egymással is. Az este lézershow-val, valamint egy maszkos partival és élő koncerttel zárult a híres Kavarna Park étteremben, mielőtt másnap a résztvevők útnak indultak a választott tanulmányútra.
Az esemény végpontja egy szlovén ételkülönlegességekkel tarkított piknik volt a brniki Jezersek Étterem udvarán.